Nieuwsbrief 1 – januari 2009

1e Nieuwsbrief actie Luzira School Oeganda, januari 2009
Beste mensen,

Het heeft even geduurd, maar hier is dan de 1e nieuwsbrief over onze actie Luzira School Oeganda.

Allereerst willen wij iedereen, die een financiële bijdrage aan onze actie heeft geleverd, hartelijk bedanken. De bedoeling was dat wij voor het eerste deel van het project een totaalbedrag van € 7.000 bij elkaar wilden verzamelen. Op dit moment staat er al € 6.600 op de girorekening; een fantastisch bedrag, waarmee wij aan de slag kunnen gaan !!!!

Met dit bedrag kunnen wij de eerste twee projecten uitvoeren. Dat zijn:

  1. Versteviging van het hek rond de school en opvulling van de gaten op het binnenterrein
  2. Schoolmateriaal, met name Engelse tekstboeken, voor de klassen vier en vijf.Na uitvoering van deze twee projecten gaan wij natuurlijk verder met de resterende drie projecten. Dat zijn:
  3. Verbetering van de gebouwen van de leerkrachten
  4. Renovatie van de klaslokalen (herstel- en schilderwerk)
  5. Bouw van minimaal 6 extra klaslokalen.

Hoe gaan wij de 1e twee projecten uitvoeren?

Ik (Ton) heb regelmatig e-mail en telefonisch contact met de directrice van de school, Miriam Kaggwa. Ik heb met haar afgesproken dat ik in de loop van februari aan haar de exacte datum van onze komst doorgeef. Ik ga in ieder geval met Jaap Metselaar in de loop van maart naar Oeganda (eerder kwam door verschillende omstandigheden niet goed uit).

Ik vraag in februari aan Miriam Kaggwa om de benodigde bouwmaterialen te bestellen. Wat exact nodig is staat beschreven in het projectplan (zie website www.luziraschooloeganda.nl)
Ik zal haar ook vragen of zij kan zorgen voor lokale bouwvakkers om de werkzaamheden uit te voeren.

Wanneer wij er zijn, kijken wij wat er aangeschaft is en betalen wij de kosten, uiteraard nadat alles is gecontroleerd. In onze aanwezigheid zal met het werk worden begonnen en wellicht ook worden afgemaakt. Lukt dat niet, dat zal Klaas Zomerdijk, die op een paar honderd meter afstand woont, het verdere verloop van het werk in de gaten houden en ons de stand van zaken doormailen. Ook zal ik regelmatig per mail contact onderhouden met Miriam Kaggwa.

Van Miriam Kaggwa hebben wij inmiddels de schoolboeken “Engels voor de lagere school in Oeganda”  ontvangen. Wij zijn nu bezig een bedrijf te zoeken die deze boeken zo goedkoop mogelijk kan kopiëren.  Deze kopieën nemen wij dan mee naar Oeganda.

Van handbalvereniging TORNADO uit Heerhugowaard hebben wij meer dan 100 handbalshirtjes gekregen. Ook deze gaan mee naar Oeganda.

Uiteraard betalen wij de kosten van onze reis naar Oeganda geheel uit eigen zak. Dat betekent, dat elke eurocent ook daadwerkelijk aan de uitvoering van de projecten wordt besteed.

Ter plekke zullen wij foto’s maken van het gekochte materiaal en van de werkzaamheden en samen met het reisverslag zullen wij iedereen na afloop van onze reis informeren.

Helaas kunnen wij niet iedereen, die een financiële bijdrage heeft geleverd, per mail deze nieuwsbrief toesturen. Zouden jullie daarom deze nieuwsbrief naar jullie vrienden en bekenden willen doorsturen of uitprinten en dan doorgeven? Sommige krijgen deze nieuwsbrief dan wellicht twee keer, maar beter twee keer dan helemaal niet.

Zoals gezegd gaan wij, na de uitvoering van de 1e twee projecten, door met onze actie.

Geld overmaken kan dus nog steeds op giro 4950869 t.n.v. Luzira School Oeganda.

Giro 4950869 t.n.v. Luzira School Oeganda

Voor meer informatie:

Jaap Metselaar, Limmen
tel. 072 – 5052712 of 06 – 1092 6223

 

Ton Apeldoorn, Heerhugowaard
tel. 072 – 534 7915 of 06 – 2443 6788

e-mail: info@luziraschooloeganda.nl
website: www.luziraschooloeganda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *