Home > Nieuwsbrieven > Nieuwsbrief 17 – november 2016

Nieuwsbrief nr. 17: Verslag bezoek aan de school in Luzira, Oeganda, van 31 oktober tot 20 november 2016.

Met onze vrienden Henk en Marianne van Wissen zijn wij dit keer naar Oeganda gegaan. Wij zijn een aantal dagen op school geweest en hebben daarnaast en mooie toer gemaakt van 12 dagen door het westen van Oeganda.

Wat hebben wij op de school gezien en gedaan?

  1. Speciaal voor ons werd op vrijdag 18 november de twee jaarlijkse sportdag georganiseerd.
  2. Met geld van een sponsor zijn voor meer dan € 2.000 boeken gekocht voor P 6.
  3. De 3 nieuwe toiletgebouwen waren volop in gebruik. Dit project was uitgevoerd door de African Evangelistic Enterprise en werd gesponsord door Water Aid. Omdat het watergebruik van de spoeltoiletten te veel werd is besloten waterbakken bij deze toiletten te plaatsen.
  4. Wij zijn bij de oud-directrice van de Luzira school, Miriam Kaggwa, langs geweest. Bij haar thuis staan een aantal naaimachines die twee jaar geleden door ons zijn gebracht, waarop zij naailes geeft aan een aantal vrouwen in de buurt. Wij hebben haar lappen stof gegeven.
  5. De 4 kisten met kleding en schoolspullen waren eindelijk aangekomen. Wij hebben de inhoud van de kisten verdeeld over diverse scholen.
  6. Aan Leaticia heb ik weer geld gegeven voor het kopen van de hoognodige medicijnen.
  7. Aan Patience, onze contactpersoon voor de sponsorkinderen, hebben wij voor het vele werk wat zij doet geld gegeven om een cursus te kunnen volgen.
  8. Voor de nieuwe school van Fabian, de King Solomon Primary school in Nukomo, hebben wij geld beschikbaar gesteld door het kopen van schoolboeken en schoolbanken.
  9. Voor de Luzira school hebben wij schoolbanken en stoelen voor de leerkrachten laten maken door een plaatselijk timmerbedrijf.

 

Heerhugowaard, november 2016

Ton Apeldoorn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*