Nieuwsbrief 3 – januari 2010

3e Nieuwsbrief actie Luzira School Oeganda, januari 2010
Beste mensen,

Hier is de 3e nieuwsbrief over onze actie voor de Luzira School Oeganda.
In onze vorige nieuwsbrief van maart 2009 hebben wij geschreven over onze fantastische ervaringen tijdens ons bezoek aan de school in Luzira en hoe wij het ingezamelde geld op een goede en verantwoorde manier hebben besteed.

Wij hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten. Wij hebben ons weer ingespannen om gelden in te zamelen voor de school. Vorig jaar maart gingen wij met ca. 8.000 Euro naar de school en hebben met dat geld fantastische dingen kunnen doen.
Inmiddels hebben wij meer dan 12.000 Euro ingezameld !!

Zelf heb ik het afgelopen jaar veel contact (telefonisch en per e-mail) gehad met Miriam, de directrice van de school en met Charles, het plaatsvervangend hoofd van de school.
Zo heb ik foto’s gekregen, waarop te zien is hoe het hekwerk, dat in maart 2009 op onze kosten is aangelegd, met planten is verfraaid en is geschilderd. Ook is een deel van het schoolgebouw binnen en buiten geschilderd (zie de laatste foto’s op onze website www.luziraschooloeganda.nl ).

In februari en maart zal op de Basisschool de Duizend Eilanden in Noord-Scharwoude een vastenactie worden georganiseerd, speciaal voor de Luzira school. Wij laten de kinderen van de Luzira school tekeningen maken, die op de school in Noord-Scharwoude kunnen worden getoond en we laten de kinderen met elkaar via brieven corresponderen.
Ook laten wij de kinderen op de school in Noord-Scharwoude zien hoe de kinderen in Luzira leven en naar school gaan. Er vinden ook allerlei activiteiten plaats, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Luzira school.

Jaap en ik zijn van plan om in april weer naar Oeganda te gaan. Wij zijn nu via de mail in overleg met de leiding van de school om te bekijken hoe het thans ingezamelde geld op de beste manier kan worden besteed. Ter plekke zullen wij gaan kijken welke projecten uitgevoerd kunnen worden.
Wij zullen dan ook weer allerlei dingen in onze bagage meenemen, zoals nieuwe engelse schoolboeken, schriften, kleding, voetbal etc..
Daarnaast hebben wij inmiddels contact gelegd met een vervoersbedrijf in Rotterdam, die namens een stichting in Oeganda in maart/april een container naar Oeganda stuurt, waarvan wij een deel kunnen vullen met spullen voor de school.

Wij houden jullie op de hoogte.

Jaap Metselaar en Ton Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *